Menu
Tablet menu

Egreta mare

Este o pasare superioara ca talie egretei mici, avand  90 cm. Forma corpului este caracteristica starcilor cu gat lung. Ciocul este de asemenea relativ lung si drept, picioarele si ele lungi. Ciocul are un colorit închis în perioada de reproducere, cu baza galbena, dar devine galben in totalitate in afara perioadei de cuibarit.

Picioarele sunt in intregime negricioase, inclusiv degetele. Penajul se caracterizeaza printr-un colorit alb in totalitate. In perioada nuptiala prezinta cateva pene ornamentale lungi pe spate, care ii creaza un aspect foarte placut.

Ca si ceilalti reprezentanti ai familiei starcilor, o intalnim in zonele umede diverse, precum: marginile lacurilor, mlastinile, iazurile si helesteele, canalele, dar si in habitate uscate (campuri, araturi) unde de regula se hraneste cu soareci, insecte etc.. Cuibareste fie solitar, fie in colonii variabile ca numar de perechi clocitoare. Poate forma colonii mixte cu alte specii, precum: starcul cenusiu, starcul rosu etc. . Locurile preferate pentru amplasarea cuiburilor sunt stufarisurile.

Migreaza toamna, dar unele exemplare raman la noi peste iarna. In perioada de migratie se aduna in grupuri, mai ales in zonele unde exista peste din abundenta (helestee piscicole de unde se recolteaza pestele). Are o frecventa mai ridicata in Delta Dunarii, in sudul, estul si vestul tarii, dar in ultimii ani apare in numar tot mai mare si in Transilvania.

Informatii

  • Denumire: Egreta mare
  • Denumire stiintifica:: Casmerodius albus
Evaluati acest articol
(0 voturi)
Bogdan

Pasionat de natura si fotografie.

Mai multe din aceasta categorie: « Rata cu cap castaniu Pescarusul razator »
Mergi sus

Cautare

  1. Noutati
Oktoberfest - din nou la BRASOV – a mai crescut un an Editia a VII-a -2015
Mascaricii din Scheii Brasovului
Cabana Garbova cu trupa CALEnDAR
Workshop foto de iarna cu Mircea Bezergheanu la lacul Sfanta Ana
Pisica Salbatica
Workshop cu Mircea Bezergheanu - Portrete si perisaj de iarna
Mircea Bezergheanu face Workshop foto
Oktoberfest Brasov 2012
Build 4 Tomorrow la Cristian Brasov
Concurs de Squash la Brasov
Social Media Summit ajunge la Brasov
Egreta mica

Login or Register