Menu
Tablet menu

Mistretul

Mamifer usor de recunoscut dupa forma tipica de "porc", cu corpul masiv, picioare scurte, bot lung. Masculul (vier) are o lungime de 2 m, femela fiind mai mica. Coloritul adultilor poate varia de la albicios pana la brun inchis. Masculii se recunosc dupa coltii caracteristici.

Puii au un colorit tarcat, cu dungi longitudinale deschise. Habitatul preferat consta in paduri diverse, insa traieste si in stufaris. Cele mai bune conditii le gaseste in fagete si stejarete. Este un animal omnivor, care se hraneste cu radacini, fructe de padure, porumb si alte plante de cultura, animale mici, insecte, cadavre etc. Se imperecheaza in octombrie - decembrie, iar sarcina dureaza 17 saptamani, femela fatand 4 - 9 (12) purcei.


Informatii

  • Denumire: Mistretul
  • Denumire stiintifica:: Sus scrofa
Evaluati acest articol
(4 voturi)
Bogdan

Pasionat de natura si fotografie.

Mai multe din aceasta categorie: « Vulpea Roscata Iepurele de camp »
Mergi sus

Cautare

  1. Noutati
Oktoberfest - din nou la BRASOV – a mai crescut un an Editia a VII-a -2015
Mascaricii din Scheii Brasovului
Cabana Garbova cu trupa CALEnDAR
Workshop foto de iarna cu Mircea Bezergheanu la lacul Sfanta Ana
Pisica Salbatica
Workshop cu Mircea Bezergheanu - Portrete si perisaj de iarna
Mircea Bezergheanu face Workshop foto
Oktoberfest Brasov 2012
Build 4 Tomorrow la Cristian Brasov
Concurs de Squash la Brasov
Social Media Summit ajunge la Brasov
Egreta mica

Login or Register