Menu
Tablet menu

Concurs de Squash la Brasov

SQUASH BRASOV organizeaza un Campionat de Squash la Centrul sportiv de pe strada Carpatilor Nr:93A Brasov.

Meciurile se desfasoara in perioada 15.06-16.06. 2012.

Jocul de squash se desfasoara intre doi jucatori. Fiecare utilizeaza cate o racheta special construita. Pentru joc este nevoie de o minge speciala si un teren adecvat. Racheta este asemanatoare celei de tenis de camp, dar mai usoara, maner mai scurt si forma usor mai alungita. Mingea este din cauciuc, aproximativ cat o minge de tenis de masa. Mingiile sunt marcate cu un punct de vopsea, pentru a le diferentia intre mai multe categorii: punct galben - super slow; punct alb sau verde - slow; punct rosu - medium; punct albastru - fast.


Terenul este marginit de 4 pereti. Fiecare serviciu trebuie sa atinga peretele frontal intre linie si plafon. In caz contrar, serviciul este pierdut. O linie orizontala este trasata la circa 48 cm de la sol (partea superioara). Schimburile de mingi, altele decat primul serviciu, trebuie sa atinga peretele deasupra acestei linii. Daca mingea atinge linia, se considera minge buna. Pe podea, in partea din spate a terenului, sunt trasate doua patrate. Acestea se folosesc la serviciu.

 

Jucatorul la serviciu trimite mingea in peretele frontal, deasupra liniei de serviciu. Este obligatoriu ca mingea sa atinga peretele frontal in zona admisa. Mingea trebuie sa cada in patratul primitorului (in cazul in care nu este returnata din voleu de acesta). Daca mingea cade in afara, este considerata "out" si se schimba serviciul.

In timpul jocului, mingea are voie sa cada cel mult o data pe podea inainte de a fi trimisa din nou in perete de catre al doilea jucator. Sunt permise oricate atingeri ale peretilor laterali, sau plafonului. De asemenea, mingea este in joc daca atinge peretele posterior. In afara serviciului, jucatorii pot directiona mingea catre zona admisa din peretii laterali sau posterior.

Este obligatoriu ca mingea, inainte sa cada pe podea, sa atinga peretele frontal deasupra liniei de "fileu", indiferent daca vine direct din racheta sau dintr-o deviere din pereti. In schimburile de mingi, un jucator are voie sa atinga mingea doar o data, intre doua lovituri ale oponentului.

Evaluati acest articol
(0 voturi)
Bogdan

Pasionat de natura si fotografie.

Mai multe din aceasta categorie: Social Media Summit ajunge la Brasov »
Mergi sus

Cautare

  1. Noutati
Oktoberfest - din nou la BRASOV – a mai crescut un an Editia a VII-a -2015
Mascaricii din Scheii Brasovului
Cabana Garbova cu trupa CALEnDAR
Workshop foto de iarna cu Mircea Bezergheanu la lacul Sfanta Ana
Pisica Salbatica
Workshop cu Mircea Bezergheanu - Portrete si perisaj de iarna
Mircea Bezergheanu face Workshop foto
Oktoberfest Brasov 2012
Build 4 Tomorrow la Cristian Brasov
Concurs de Squash la Brasov
Social Media Summit ajunge la Brasov
Egreta mica

Login or Register